Het voorjaar komt er aan!

Team Burnoutplein.nl opereert vanuit het zuiden des land’s. En in het zuiden kriebelt het enorm want: het carnaval komt eraan.
Maar niet alleen dat kriebelt. Nu de sneeuw geweken is en de temperaturen aantrekkelijker zijn, komen de eerste voorjaarskriebels. Hoewel de kachel nog brandt, de dikke truien, sjaals en mutsen nog binnen handbereik blijven en het binnen beter is dan buiten, is de energie van een nieuw voorjaar voelbaar. Voor veel mensen betekent dat: opruimen. De schuur uitmesten, de milieubox inleveren, de administratie ordenen. Als je dat ook voelt: ga erin mee! Maak het niet te gek, gewoon één ding tegelijk, maar ruim een laatje of een kast op. Gooi oude spullen weg of zet ze op Marktplaats. Je zult merken dat het je goed doet.

Opruimen om je heen geeft een opgeruimd gevoel in je hoofd. Vergeet niet jezelf enorm te complimenteren met je opruim-aktie. En trap niet in de valkuil om te focussen op alles wat nog niet opgeruimd is. Dat komt vanzelf wanneer je je daartoe geroepen voelt en er voldoende tijd en energie voor hebt. Die tijd en energie en de puf om dingen op te pakken creëer je juist door blij en trots te zijn op wat je wèl bereikt hebt. Zelfs wanneer het maar om een klusje van vijf minuten ging. Jij bent goed bezig!

Mocht je geen voorjaarsenergie voelen en ben je juist veel moe, want dat kan natuurlijk ook. Geef eraan toe. Slaap, ga vroeg naar bed. Je lijf wil rusten en herstellen.
Om werkelijk te rusten en te herstellen is slaap alleen niet voldoende. Dat had je zelf vast al wel gemerkt. Naast het jezelf toestaan om extra te slapen, is het goed om op te letten waar je jezelf mee voedt. Neem de moeite om voor jezelf te koken en gebruik verse ingrediënten. Zorg vooral voor veel groentes en wissel de soorten af. Naast lichamelijk voeding, voed je jezelf ook met geestelijke voeding. Wanneer je praat over wat je niet wil en waarom dat zo is, beperk je je natuurlijke levenslust. Daar kun je heel moe van worden. Kijk maar eens hoe de tijd kan vliegen wanneer je een goed gesprek met iemand voert waar je blij van wordt of wanneer je iets aan het doen bent wat je leuk vindt. En vergelijk dat met een moeilijk gesprek of een klus waar je een hekel aan hebt.
Wees egoistisch en let op je geestelijke voeding. Je gesprekken, wat je leest, hoort of ziet, stemt het je hoopvol, warm en vrolijk? Prima!
Zo niet: switch de zender, verander van onderwerp of beëindig het gesprek. Hoe beter het je lukt, hoe sneller je zult voelen dat je weer energie krijgt om (leuke) dingen te doen.

Ps. Natuurlijk moet je weleens iets doen wat niet leuk is. Kies er dan voor om het minder vervelend i.p.v. erger te maken. “Ach, het valt best mee” “het gaat me steeds beter af”, “als ik het nu doe, is het voorlopig weer klaar”. Of verzin een andere oplossing. Heb je een hekel aan strijken? Besteedt het uit!

Meer tips zoals deze lees je in het boek Gefeliciteerd met je burn-out van Marina Schriek. Door op het boek te klikken of via de volgende link www.gefeliciteerdmetjeburnout.info zijn de eerste twee hoofdstukken te lezen.
Ook is daar het boek Gefeliciteerd met je burn-out rechtstreeks bij haar uitgever te bestellen

Lezingen van Marina Schriek over haar boek Gefeliciteerd met je burn-out zijn ook bij jou in de buurt.
Kijk in de agenda van Gefeliciteerd met je burn-out van Marina Schriek kan je zien wanneer zij bij jouw in de buurt zal zijn.

Veel lees plezier

Team Burnoutplein.nl

Terug naar de begin pagina