Lezingen en workshops van Marina Schriek

lezing Marina Schriek Gefeliciteerd met je burn-outMarina Schriek geeft regelmatig lezingen en workshops door het gehele land over de onderwerpen van haar boeken. Kijk voor de agenda waar ze de komende tijd lezingen zal geven.

Marina’s lezingen zitten altijd boordenvol tips en humor over de onderwerpen die zij belicht naar aanleiding van haar boeken en interesses.

Stress
Bijvoorbeeld haar lezing over stress. Stress is ziekteverwekker nummer 1 en de wetenschap weet nog maar weinig van de enorme impact op onze gezondheid en welbevinden. Stress kan voor je werken maar je ook enorm verlammen. Marina gaat uitgebreid in op de vraag wat stress is, hoe je stress kan gebruiken als kompas en wat het voor je kan betekenen als je goed naar de signalen gaat luisteren. Stress wordt vaak gezien als iets ziekmakends maar dat is het niet altijd. Stress heb je nodig om gevaar voor te zijn en snel te kunnen reageren. Ook heb je soms stress nodig om grote taken of opdrachten te realiseren zoals het kunnen door blijven gaan als je bijvoorbeeld dreigt om in nood te komen als je niets doet. Zoals bij grote wandelingen waarbij je voor het donker wordt binnen moet zijn. Dan zorgt de stress ervoor dat je door kunt gaan.

Op andere gebieden van je leven kan je ook stress ervaren die niet goed voor je is. Bijvoorbeeld bij overmatige stress op je werk waarbij je continu onder spanning staat. Als zulke zaken te lang aanhouden dan kan burn-out of overspannenheid het gevolg zijn. Stress kun je ook krijgen van verkeerde voeding zoals teveel cafeïne en suikers of andere opwekkende stoffen die in voeding zitten.

Relaties
Tijdens deze lezingen en workshops zal Marina als auteur van o.a. Gefeliciteerd met je echtscheiding ingaan op haar ervaringen als coach en mediator op zaken die aan de orde zijn bij een relatie problemen of een scheiding tussen partners. In 2013 gingen er ruim 33.000 huwelijken uit elkaar terwijl er 64.000 huwelijken werden gesloten tussen echtparen. Het blijkt dat er meer stellen uit elkaar gaan dan dat er nieuwe huwelijken bij komen. Daarnaast is er nog het grote aantal partnerrschapsrelaties, die op weg naar het het einde van de tijd het samen het niet halen. Daarnaast zijn er nog de stellen die zonder iets te regelen samen gaan wonen en na verloop van tijd toch ook weer uit elkaar gaan, waar geen registratie van is.
Al met al houden het nog maar weinigen het de hele rit vol tot aan de dood en scheidt vroegtijdig. Een leven lang samen lijkt niet meer te lukken en is het al een hele uitdaging om de eerste tien jaar samen, met plezier en passie vol te maken.
Marina geeft tijdens de lezingen en workshops uitleg over hoe het zover heeft kunnen komen en wat er aan te doen is om het tij te keren. Zij legt uit hoe relaties tot stand komen en waarom het zo vaak fout gaat.

Kijk voor de agenda waar ze de komende tijd lezingen zal geven.